e
Banner

Etiketler: ekol lojistik



Ekol ayda 850 futbol sahası büyüklüğünde ormanı kurtarıyor


Yayın: 18-08-2017
Kategori: Yeşil Lojistik

İntermodal taşımacılıkla her ay 850 futbol sahası büyüklüğünde ormanı kurtardıklarının altını çizen Ekol Lojistik Türkiye Ülke Müdürü Murat Kavrar, yakın bir zamanda faaliyete başlayacak Yalova Ro-Ro Terminal ile de bir yıl içerisinde 3 milyon 700 bin kilogram karbondioksit azaltımı sağlayacaklarını söylüyor. 




Ekol’den Macaristan ve Almanya arasında blok tren seferi


Yayın: 07-09-2017
Kategori: Demiryolu

Ekol, Avrupa'da daha fazla intermodal bağlantı sunma stratejisi doğrultusunda Budapeşte, Macaristan ve Köln, Almanya arasında yeni bir blok tren seferi hizmetini devreye aldı.




Ekol, Türkiye’nin 63. Deniz Sınır Kapısı Yalova Ro-Ro Terminali’ni devreye aldı


Yayın: 09-10-2017
Kategori: Denizyolu

Sektöründe ilklere imza atarak ilham kaynağı olan Ekol, Yalova Ro-Ro Terminali’ni devreye aldı. 




Ekol, Lojistik 4.0 ile sınırları kaldırıyor


Yayın: 17-10-2017
Kategori: Lojistik

Endüstri 4.0 ile doğru ürünün, doğru miktarda, doğru biçimde, doğru zamanda, doğru kaynaktan, doğru yolla, doğru fiyata sağlanması yani lojistiğin 7 doğrusu yeniden şekillendiğini vurgulayan Ekol Lojistik Kurumsal İletişim Direktörü Arzu Çetin, “Biz de taşımacılık, kontrat lojistiği, intermodal, dış ticaret, gümrük ve tedarik zinciri yönetimi alanında 15 ülkede kendi tesislerinde, kusursuz hizmet anlayışı ile faaliyet gösteren entegre bir lojistik şirketi olarak, Endüstri 4.0’dan aldığımız ilhamla bugün, sektöre yeni nesil bir bakış açısı getiriyoruz” diyor. 




Ekol çözümleri sağlık sektörüne ilaç gibi geliyor


Yayın: 24-10-2017
Kategori: Lojistik

Pharma CMO Zirvesi’nde konuşan Ekol Sağlık Sektörü Yöneticisi Ahmet Lütfi Dörtyön, “Türkiye’de ilaç takip sistemi için Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız entegrasyonu, Avrupa Birliği, Suudi Arabistan ve Rusya gibi ülkelerin resmi ilaç takip sistemleri ile de sağlayarak, ilaç firmalarına baştan sona tedarik zinciri çözümleri sunmaya devam ediyoruz” dedi.   




Ekol, Avrupa’da intermodal ağını genişletiyor


Yayın: 23-03-2018
Kategori: Lojistik


Intermodal taşımacılığın öncü şirketi Ekol, yeni tren bağlantılarıyla Avrupa’daki konumunu güçlendiriyor. Sète'den (Fransa) Zeebrugge’ye (Belçika) yeni bir tren bağlantısı kuran Ekol, Sète ile Paris arasında hizmette olan blok treniyle gerçekleştirdiği sefer sayısını da haftada ikiye çıkardı. 




HAVA KARGO ve POSTA GÜVENLİĞİ TALİMATI



Mehmet Özal / UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Havayolu Çalışma Grubu Başkanı




Ekol, haftalık Sete-Lavrio seferlerine başladı


Yayın: 08-08-2018
Kategori: Denizyolu

Intermodal taşımacılıkta Avrupa’daki iddiasını artırarak sürdüren Ekol, Yunanistan(Lavrio Limanı) ile Fransa (Sète Limanı) arasında düzenli Ro-Ro seferlerine başlıyor. 




Cironun %20'si yurtdışından gelecek


Yayın: 28-01-2019
Kategori: Lojistik

2018’i %20 büyüyerek 720 milyon euro ciroyla tamamlamayan Ekol, 2019’da iddialı giriyor. Hedeflerinin cironun %20’nden fazlasını yurt dışındaki Ekol şirketlerinden elde etmek olduğunu belirten Ekol Türkiye Ülke Müdürü Murat Kavrar, “Kontrat lojistiği iş kolumuzda da yeni açtığımız 220 bin m2’lik yatırımımız Lotus sayesinde büyümemizin %30 civarında olacağını ön görüyoruz” dedi. 
 




Ekol’den 8 sürücü Onur Nişanı aldı


Yayın: 26-10-2020
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik’in sekiz sürücüsü, IRU Profesyonel Sürücü Onur Nişanı’na layık görüldü.